x

חלום פסטורלי


הבית, המשמש משפחה עם שלושה ילדים, מאגד בתוכו רעיון עיצובי התואם את מבנה המגרש, הצר והארוך. הבית בעל שלוש חזיתות שהעיקרית מביניהן היא החזית האחורית היוצרת את החצר הפרטית. כל צירי התנועה ומבטיהם החיצוניים והפנימיים כאחד – פונים לאותה חצר הממסגרת חלל חוץ חוויתי, הנשקף מחלל המטבח והסלון. מתוך חלל המטבח, המשלב אי עבודה העשוי בטון ומעטפת אחסון מעץ אלון, נשקף חלל החוץ היוצר המשכיות והרחבה לחלל הפנים, המוגדר בעזרת קיר חופשי המסתיר את מטבח החוץ תחת פרגולת עץ אורן גושני.
בחלל הבית מתקיימים שלושה צירים מרכזיים – שני צירי אורך, המקבילים לגבולות האורכיים של המגרש, הראשון הוא ציר תנועה ראשי המקיים את המעברים היום יומיים בין החללים הציבוריים לחללים הפרטיים והשני הוא ציר מבט העובר דרך חלל פאטיו שקוף המהווה תווך בין המימד הציבורי למימד הפרטי, הסמוך לקיר המשותף עם המבנה הצמוד. ציר הרוחב השלישי מקיים את המעבר בין הפנים לחוץ והוא מהווה את הכניסה והיציאה מן הבית.
 

קטגוריה

בית פרטי

הלקוח

זוג+3

גודל

250 מ"ר

סטטוס

איכלוס 2007

מיקום

גדרה