x

בית סובב חצר


הבית הערבי, כמערכת חללים העוטפת חצר פנימית, נלקח בפרויקט זה כאלמנט מכונן. בשלב התכנון הרעיוני של הפרויקט הוחלט להתבונן בטיפוס בניין זה בעיניים הסוקרות את פערי הטכנולוגיות תוך קבלת התמורות שחלו בהן בחלוף השנים. הבית הינו "קופסא" לבנה שמסתגרת מפני החוץ בשלוש דפנות, הרביעית מביניהן נפתחת אל מרחבי מאנז' הסוסים והשדות המעובדים בסמוך לו. ה"קופסא" אוצרת בתוכה חצר פנימית המוקפת ע"י שלוש דפנות, האחרונה הינה קיר המכיל את פתח הכניסה אליה. תהליך הכניסה מתחיל במעבר דרך קיר זה אל החצר הפנימית ועד לפתח הכניסה השייך לחלל הפנים. הבית מכיל שלושה תפקודים שונים : במרכז, הסיטואציה הציבורית - סלון, פינת אוכל ומטבח. ובצדדים, סיטואציית האירוח ויחידת השינה הפרטית של בעלי הבית. תכנון הבית מחדש שילב פרוגראמה של זוג המתגורר יחדיו במתחם כולל המכיל זה מכבר שני בתים ואת מנאז' הסוסים.
שטח המרחב התכנוני והעיצובי הינו 5 דונם.

 

קטגוריה

בית פרטי

הלקוח

זוג

גודל

260 מ"ר

סטטוס

בתכנון

מיקום

מושב אודים